Fundación Educativa Pestalozzi y el Proyecto Integral León Dormido - Créixer Junts
21947
post-template-default,single,single-post,postid-21947,single-format-standard,hazel-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-4.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Fundación Educativa Pestalozzi y el Proyecto Integral León Dormido

Fundación Educativa Pestalozzi y el Proyecto Integral León Dormido

Serveis per a la Infància Créixer Junts i Edugest Formació Educativa han aportat el seu granet de sorra amb la Fundación Educativa Pestalozzi y el Proyecto Integral León Dormido i hem fet costat a la fundació amb una donació.

Des de fa més de trenta anys treballen en el camp de l’educació. El seu eix: RESPECTAR PROCESSOS DE VIDA.

La proposta de visites i passanties en el PILD, s’orienta a facilitar ambients preparats per a experimentar i reflexionar sobre els processos de vida en les diferents etapes del desenvolupament humà, per a això compten amb l’acompanyament directe de les famílies que habiten en aquest entorn.

Centenars d’escoles actives a Espanya i Iberoamèrica es van inspirar en l’obra de Rebeca i Maurici Wild. La Fundació Educativa Pestalozzi, afectuosament coneguda com “El Pesta”, va ser una escola fundada en 1977 prop de Quito, Equador, on les propostes d’aprenentatge no eren obligatòries, encara que sí l’ordre i cura dels béns comuns. Es preparaven ambients per a satisfer el que ells deien necessitats genuïnes de la infància, amb material no estructurat, Montessori, de la Psicomotricitat i d’altres propostes per a l’etapa operativa de tots els temps i les cultures. Allà, a més, aprendre fora, en la naturalesa i en la comunitat pròxima, era tan important com fer-ho endins de l’edifici escolar.

Maurici i Rebeca, d’origen alemany, van fundar “El Pesta” en principi per als seus propis fills. Després d’anys de funcionar sense el reconeixement del Ministeri d’Educació equatorià, van ser finalment oficialitzats i van complir 25 anys de vida a la vall de Tumbaco. Més tard, el projecte va canviar de forma per a convertir-se en una comunitat intencional gestionada en “CEPAS” distribuïts en diferents localitats, alguna cosa així com petites rèpliques del Pesta però que no separaven ni el temps ni l’espai d’escola i llar: tots dos estaven integralment units, el desig major dels Wild.

La proposta profundament “centrada en el nen”, és defensora del joc lliure i espontani com a eina principal de desenvolupament i aprenentatge.

El documental sobre l’escola produït per la Fundació pot veure’s en Vimeo. Per a obtenir més informació sobre les trobades «d’activació del potencial humà”, on es transmet la filosofia de treball de la Fundació Educativa Pestalozzi i la comunitat León Adormit podeu visitar el seu Facebook.

No Comments

Post a Comment